Турски военен хеликоптер катастрофира в Северен Ирак, съобщи днес турското

...
Турски военен хеликоптер катастрофира в Северен Ирак, съобщи днес турското
Коментари Харесай

Турски военен хеликоптер катастрофира в Ирак


Турски боен хеликоптер катастрофира в Северен Ирак, заяви през днешния ден турското министерство на защитата, представено от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Инцидентът е станал късно нощес - в 23:45 ч., в региона, в който се прави турската антитерористична интервенция " Лапа-Ключ ". Вертолетът е трябвало да извърши спешно кацане поради зародил техническа проблем, осведоми Българска телеграфна агенция.

На борда на хеликоптера е имало осем души, като седем от тях са били избавени. Здравословното им положение е положително.

Засега няма повече информация за осмия човек. Военните са почнали акция за издирването му.

Турските военни започнаха новата широкомащабна интервенция " Лапа-Ключ " против кюрдските бойци в Северен Ирак на 18 април.

Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против членовете на Кюрдската работническа партия (ПКК). 

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР