Турски сили ще влязат в сирийския град Манбидж, ако САЩ

...
Турски сили ще влязат в сирийския град Манбидж, ако САЩ
Коментари Харесай

Ердоган с ултиматум към САЩ за кюрдите в Сирия

Турски сили ще влязат в сирийския град Манбидж, в случай че Съединени американски щати не прогонят " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди , а също по този начин те щели да ударят следени от кюрдите региони на изток от Манбидж. Това предизвести турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

По-рано тази седмица Ердоган разгласи, че Турция ще предприеме нова интервенция в границите на дни против подкрепяните от Съединени американски щати " Отряди за национална отбрана ", които управляват обширни територии от северния пограничен район в Сирия, като това би била трета военна акция на Турция в Сирия през последните две години.

 Турция погва кюрдите в Сирия до няколко дни
Турция погва кюрдите в Сирия до няколко дни

Това разгласи турският президент Реджеп Ердоган

Анкара и Вашингтон от дълго време са в спор в Сирия, където Съединени американски щати поддържаха силите на сирийските кюрди в битката против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Турция твърди, че " Отрядите за отбрана на народа " са терористична организация и продължение на противозаконната Кюрдска работническа партия (ПКК), която работи на територията на Турция.

Турция се оплака от бавното осъществяване на съглашението с Вашингтон за евакуиране на сирийските кюрдски бойци от Манбидж, който се намира в най-вече арабска територия западно от река Ефрат.

" Манбидж е място, където живеят араби, само че те предадоха региона на терористичната организация ", разяснява Ердоган пред членове на Организацията за ислямско съдействие в тирада в Истанбул, допълвайки: " Сега споделяме, че би трябвало да ги прочистите, да ги премахнете, или другояче ще влезем в Манбидж . Говоря напълно ясно . "

 Пентагонът предизвести Турция да не нападна кюрдите в Сирия
Пентагонът предизвести Турция да не нападна кюрдите в Сирия

Едностранни дейности са неприемливи, предизвестиха Съединени американски щати

Ердоган декларирал, че Турция също по този начин била решена да донесе " мир и сигурност " в регионите на изток от Ефрат, където " Отрядите за национална отбрана " управляват област, разпростряла се на повече от 400 километра по границата в посока Ирак.

Той сравнил обещаната военна акция с нахлуването в северната част на Сирия през 2016 година и с това по-рано тази година от турските сили и техните съдружници сирийските бунтовници, които към момента управляват територия там, завладяна от " Отрядите за национална отбрана " и от ДАЕШ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР