Турски съд постанови, че служител на консулството на САЩ трябва

...
Турски съд постанови, че служител на консулството на САЩ трябва
Коментари Харесай

Турция остави в съда американски дипломат

Турски съд постанови, че чиновник на консулството на Съединени американски щати би трябвало да остане в пандиза, до момента в който процесът против него по обвинявания в шпионаж продължава, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на юрист. Това значи, че той ще остане в ареста до идващото чуване през декември.

Метин Топуз, преводач и помощник на място към Агенцията за битка с опиатите в консулството, се намира в пандиза от октомври 2017 година по съмнения за връзки с живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, който турското държавно управление упреква за опита за прелом през 2016 година

В обвинителния акт се желае доживотна присъда за Топуз по обвинявания в " опит за смяна на конституционния ред ", шпионаж и " опит за събаряне на държавното управление ". Според Вашингтон Топуз е почтен. Арестът на консулския чиновник през 2017 година ускори напрежението в връзките сред Съединени американски щати и Турция и докара до траяло месеци краткотрайно спиране на визовите услуги от двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР