Турски съд наложи присъда от повече от 6 г. затвор

...
Турски съд наложи присъда от повече от 6 г. затвор
Коментари Харесай

В Турция осъдиха известни активисти на затвор по обвинения в тероризъм

Турски съд наложи присъда от повече от 6 година затвор на някогашен локален водач на " Амнести интернешънъл " и осъди други трима деятели по обвинявания в тероризъм, оповестиха от неправителствената организация, представена от " Ройтерс ".

От " Амнести Турция " написаха в " Туитър ", че други седем обвинени, арестувани преди три години по отношение на несполучливия опит за прелом през юли 2016 година, са оправдани на правосъден развой, който усили паниките по повод спазването на правата на индивида в страната.
 Турската прокуратура изиска 15 година затвор за правозащитника Танер Кълъч
Турската прокуратура изиска 15 година затвор за правозащитника Танер Кълъч

Кълъч е представител на " Амнести интернешънъл "...

Бившият водач на организацията в Турция Танер Кълъч е наказан за членуване в терористична организация . Кълъч, който лежа в пандиза повече от 14 месеца преди окончателната присъда, е упрекнат, че е подкрепил живеещия в заточение в Съединени американски щати Фетхуллах Гюлен, който съгласно Анкара се е опитал да смъкна президента Реджеп Ердоган.

Другите трима деятели са наказани на две години и един месец затвор . Един немец и един швед са измежду оправданите седем души.

Десетима бяха арестувани, до момента в който участваха на семинар за цифровата сигурност до Истанбул през юли 2017 година Според прокуратурата те са организирали загадка среща за приготовление на протест и основаване на безпорядък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР