Турски съд издаде доживотни присъди на 151 души в един

...
Турски съд издаде доживотни присъди на 151 души в един
Коментари Харесай

Турция издаде 151 доживотни присъди за опита за преврат

Турски съд издаде доживотни присъди на 151 души в един от най-големите правосъдни процеси за опит за събаряне на президента Реджеп Тайип Ердоган през 2016 година, оповестиха локалните медии.
Съдът в Синчан, провинция Анкара, даде усложнени доживотни присъди на 128 души, при по-тежки затворнически условия, а други 23 получиха общоприети доживотни присъди, заяви Агенция Франс Прес. Общата цифра включва и 24 лица, наказани по-рано през днешния ден.

Сред обвинените е и някогашният командващ военновъздушните сили военачалник Акин Йозтюрк, който управлява така наречен „ Съвет Мир вкъщи “, който координира участващите в опита за прелом военни в цяла Турция, добави БГНЕС.

Осъдените бяха упрекнати в завладяването на щаба на военните, службата на началника на Генералния щаб и убиването на 251 души по време на опита за прелом от инфилтрирани при военни гюленисти (ФЕТО). Те употребяват своите симпатизанти, влезнали в армията, за свалянето на държавното управление през лятото на 2016 година

Процесът стартира на 22 май 2017 година в затворен комплекс с висока степен на сигурност в региона на Синчан в Анкара, който включва правосъдна зала, особено основана за обвинени в опит за прелом.

Заподозрените във въздушната база " Акънчи " западно от Анкара, която служеше като основен щаб на превратаджиите и други военни бази, бяха хванати, когато опитът за прелом се провали с помощта на мощната и невиждана социална опозиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР