„Турски поток“ не е под заплаха, работата по него продължава.Това

...
„Турски поток“ не е под заплаха, работата по него продължава.Това
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: „Турски поток“ не е под заплаха, работата по него продължава

„ Турски поток “ не е под опасност, работата по него продължава.Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка изявлението на съветския президент Владимир Путин, че България бави построяването газовия план, представена от „ Фокус “.

Тя добави, че не може да разяснява думите на съветския държавен глава.
Путин: България бави построяването на " Турски поток " Руският президент предизвести, че Москва може да откри способи да заобиколи България "през Южна Европа ", в случай че се наложи
„ Ние изпълняваме своите задължения. В края на предходната година, когато актуализирахме нашата енергийна тактика, всички вие помните, че тази актуализация пристигна като самодейност на държавното управление. Тя беше подкрепена от сътрудниците от Народното събрание, от всички парламентарно показани политически сили. Беше ясно декларирано, че този план е извънредно значим, той е стратегически за нас “, съобщи още Петкова.

По думите й „ Турски поток” се осъществя съгласно европейското и националното законодателство, като това лишава време. Тя напомни, че е имало обжалване във връзка с публичните поръчки.
Борисов за Путин и „ Турски поток ”: Не им е прелестно, че България е толкоз предан член на НАТО и Европейски Съюз По думите на премиера България съблюдава процедурите на Европейски Съюз и съзнателно закъснение на плана няма
„ От деня на подписването до сегашния миг се работи непрестанно във връзка с реалиазцията на този план. Към момента се работи на трасе от 150 км, разграничено на 3 обособени лота. Доставени са тръбите за всичките 150 км, разчистен е хумосният пласт. Изкопани са траншеи.

Бяха построени и въведени в употреба първите 11 км от турско-българска граница до компресорна станция „ Странджа “, които на процедура обезпечават опция ние да се свържем с плана „ Турски поток “ на турска територия.
Херо Мустафа: Съединени американски щати са подготвени на " твърди ограничения " против корупцията в България Американският дипломат акцентира, че ще работи за ролята на България в района
Петкова уточни още, че е построена газоизмервателна станция, а в развой на създаване са две компресорни нови станции.

„ Работата по плана не е спряла. Както планува договорът, първите 308 км би трябвало да бъдат подготвени в края на месец май 2020 година Ние работим, вършим си работата “, сподели още енергийният министър и посочи, че се поставят по 5 км тръби дневно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР