Турски поток е най-големият скандал, който разкрива целия механизъм на

...
Турски поток е най-големият скандал, който разкрива целия механизъм на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Турски поток е най-големият скандал, който разкрива механизма на корумпиране на политическия ни елит

" Турски поток " е най-големият скандал, който разкрива целия механизъм на корумпиране на българския политически хайлайф през енергийни покупко-продажби.

Това коментира пред БНР в неделя Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Руската федерация.

" Южен  поток " банкрутира и не стана вероятен поради неуправляемия политически риск от  непосредствен бизнес с Русия, изясни още той в предаването " Неделя 150 ".

" Путин окупира Крим, което започва глобите против него и " Газпром " нямаше по какъв начин да набере капитал. Схемата по-късно се вмени във виновност на Борисов, който въобще не е толкоз важен, че да стопира " Южен поток ". Накрая стана двойна вреда ", уточни Василев.

" Отказахме се от сигурния контракт за пренос, по който Русия трябваше да ни заплати един милиард наказателна клауза, наляхме и пари, с цел да строим  " Турски поток ".  " Турски поток " не беше изработен с икономическа логичност ", означи още той.

Василев разяснява и президентските избори в Русия. Днес е последният трети ден от гласуването. Предварителните резултати се чакат след 20 часа довечера, въпреки че те са предизвестени като единственият въпрос е какви проценти на успеха на Путин ще бъдат регистрирани най-после.

" Това не са толкоз избори, колкото някакъв опит за публично-обществена клетва за честност към президента. Другите трима претенденти са маргинални. Вероятно ще има над 80% поддръжка. Путин е на път да бие върха на Сталин, който е бил на власт над 10 хиляди дни​​ ", уточни Василев.

По-важният въпрос е какво става в Русия след изборите. Руската стопанска система не може да издържи тази война. Украйна напипа слабото място - атаките против рафинериите. Така може да се смъкне равнището на доставяне на вътрешния пазар. Русия няма от кое място да вкара нито мазут, нито дизел, нито бензин, счита той.

Какви са разновидностите на Русия след Путин, съгласно Илиян Василев:

" След Путин има няколко разновидността, само че всички зависят от изхода на войната. Вариантът, при който Русия минава към някакъв либерален вид развиване, е доста малко евентуален. Затова би трябвало да гледаме уроците на прехода при Елцин. 

След Путин евентуално ще има някакъв по-мек вид, в случай че резултатите от войната не бъдат толкоз тежки и трагични, че да доведат до центробежни трендове. "

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР