Турски и гръцки изтребители са участвали в кратка въздушна схватка

...
Турски и гръцки изтребители са участвали в кратка въздушна схватка
Коментари Харесай

Турски и гръцки изтребители участваха във въздушна схватка

Турски и гръцки изтребители са взели участие в къса въздушна битка над източноегейското островче Ро през днешния ден следобяд, в миг, когато хеликоптер, пренасящ началника на генералния щаб на гръцката войска генерал-лейтенант Георгиос Камбас, се приземявал, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. Изданието показва, че турски изтребители Ф-16 са навлезли в гръцкото въздушно пространство и са прелетели една миля над остро Ро. Скоро по-късно те били прехванати от гръцки изтребители и се стигнало до къса въздушна битка.

Началникът на генералния щаб на гръцките въоръжени сили посещава военни обекти в региона.

Миналия месец турски изтребители " притиснаха " пък хеликоптера на гръцкия министър председател Алексис Ципрас по време на пътуването му за остров Агатониси в Егейско море. Това разкри самият Ципрас.

" Убиват " ли турските военни маневри делфини?

Преди седмица гръцкия институт Архипелагос сигнализира, че 15 мъртви делфина са открити на гръцкия остров Самос и на други места в гръцки води от края на февруари до 10 април. Институтът означи, че смъртните случаи са достигнали връхната си точка след турските учения от 27 февруари до 8 март, при които били употребявани сонари и същински муниции.

Турската войска отхвърли тези съмнения и разгласява в Туитър видео и фотоси на делфини, които щастливо съпровождат плавателните съдове по време на маневрите. Армията уточни, че въоръжените сили " резервират сензитивност към околната среда даже по време на интервенции " и че по време на учението са показали " разсъдливост за протекция на нашите другари в морето ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР