Турски гражданин е скрил голямо количество контрабандно злато и сребро

...
Турски гражданин е скрил голямо количество контрабандно злато и сребро
Коментари Харесай

Заради страх от обир рецидивист описал на границата злато и сребро на стойност 84 000 лева като текстил

Турски жител е скрил огромно количество контрабандно злато и сребро на ГККП " Дунав мост - Видин ", тъй като се страхувал от грабеж. С тази версия той излязъл пред проверяващите чиновници на границата.
Още по темата
Общото тегло на арестуваната стока е 1469,54 грама, оповестиха от Агенция " Митници ". От направената по делото експертна информация излиза наяве, че общата стойност на предмета на закононарушението е 84 219,38 лв..

Обвиняемият Ю.Я. е арестуван за период до 72 часа.

Случаят е от 17 септември. Гражданинът на Турция дошъл на тази дата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост-Видин " за излизане от България с управлявания от него товарен автомобил. При митническата инспекция лидерът е декларирал, че транспортира текстил от Турция за Холандия и няма артикули, подлежащи на обявление. Последвала още по-прецизна митническа инспекция, при която инспекторите разкрили под капака на резервоара шест пакета с бижутерийни произведения от жълт и бял метал. 

Ю.Я. е обяснил, че " скрил златото, тъй като се страхувал от грабеж ".

Намерената контрабандна стока е конфискувана. 

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство е привлечен като обвинен за опит да придвижи през границата на страната артикули и предмети в огромни размери за търговски или индустриални цели без знанието и разрешението на митниците.

Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Обвиняемият е осъждан с влезнала в действие присъда на Районен съд - Свиленград от месец юли 2022 година с наложено наказване 1 година " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР