Турски държавен прокурор е завел дело в Конституционния съд с

...
Турски държавен прокурор е завел дело в Конституционния съд с
Коментари Харесай

Турската прокуратура иска да закрие партия

Турски държавен прокурор е завел дело в Конституционния съд с искане за закриване на прокюрдската Демократична партия на народите /ДПН/, заяви Ройтерс, като се базира на Анадолската организация.

Тази стъпка е подхваната, откакто ДПН - третата по величина партия в Народното събрание, от години бе подложена на гонене. То се ускори напоследък, като националстическият съдружник на Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган прикани прокюрдската партия да бъде неразрешена поради връзки с кюрдските бунтовници, съобщи Българска телеграфна агенция.

В обвинителния акт се показва, че членовете на ДПН посредством свои изказвания и дейности целят да разрушат единството на страната с народа, оповестява Анадалоската организация. Правителството упреква ДПН във връзки с Кюрдската работническа партия /ПКК/, която е приета за терористична организация от Анкара, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Демократичната партия на народите отхвърля тези обвинявания. Кюрдската работническа партия /ПКК/ води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, като над 40 000 са починали в този спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР