Турската страна още по-активно да участва в действия, които да

...
Турската страна още по-активно да участва в действия, които да
Коментари Харесай

МВР предало на турския вътрешен мининстър списък с трафиканти на бежанци, той обещал акции

„ Турската страна още по-активно да взе участие в дейности, които да не разрешат на границата да се събират огромни мигрантски групи, които да нападат нашата граница “ – това са договорили вътрешният министър Иван Демерджиев и турският му сътрудник Сюлейман Сойлу на среща през вчерашния ден.

За нея заяви Демерджиев на откриването на строителните действия за нов затвор в село Самораново, община Дупница, предава Българска телеграфна агенция.

„ По-рано се наблюдаваше скупчване на над хиляда души, които нападнаха последователно нашата граница, на дребни групи от по 20-30 души. Разбирате какъв брой мъчно е да се противодейства на такава обстановка, само че в този момент с съществуването на турските сили, събирането на толкоз доста хора не може да се случи и това извънредно доста ни улеснява “, сподели още Иван Демерджиев.

И посочи още, че турските униформени патрулират доста по-активно към този момент от тяхната страна и вършат инспекции за нелегално оръжие, опиати и каналджийство.

„ Предадох през вчерашния ден на министъра описи с такива турски жители, за които имаме данни, че се занимават с това, и получих неговото увещание, че ще има акция в Турция. Такива акции по линия на опиати бяха към този момент извършени. При тях бяха арестувани огромни количества опиати – от аероплан и от камион, за които ние подадохме данни, изясни Демерджиев.

„ Вярваме, че с взаимни старания и направената взаимна работна група ще успеем натискът да го сведем до най-малко. Както виждате сега, стремим се хората, които минават през територията на нашата страна, да бъдат арестувани. Такива старания нямаше в предходните години и месеци, и тъкмо поради това главните рецензии бяха ориентирани към нас. В последните месеци ние се оправяме с това и получаваме позитивни мнения и от сътрудниците си, и от Европейски Съюз “, сподели министър Демерджиев.

Служебният министър на Министерство на вътрешните работи уточни, че към този момент има резултат от тези дейности и доста е понижен натискът върху българските гранични служители на реда.

Той уточни, че турската страна е разположила доста сили по протежението на нашата граница. Това са жандармерия, която е изключителна мощ в Турция, както и сили на военните, уточни вътрешният министър. Той съобщи, че те са ситуирани на разнообразни стратегически подстъпи към границата и по този метод събирането на огромни групи мигранти е предотвратено.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР