Турската страна извършва провокационни действия в Кипър. Това заяви държавният

...
Турската страна извършва провокационни действия в Кипър. Това заяви държавният
Коментари Харесай

Помпео критикува Турция заради Вароша

Турската страна прави провокационни дейности в Кипър. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в диалог с кипърския външен министър Никос Христодулидис, заяви говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортагус.
„ Държавният секретар Помпео и министър Христодулидис разискаха дейностите на „ Северно-кипърската турска република ” за разкриване на част от закритата територия на Вароша. Държавният секретар изрази надълбоко безпокойствие и означи, че сходен ход е предизвикателен, опонира на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации 550 и 789 и не спомага на договарянията за разрешаване на спора ", съобщи Ортагус, представена от ТАСС.
 Помпео прикани Армения и Азербайджан да съблюдават примирието Помпео прикани Армения и Азербайджан да съблюдават примирието
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани Армения и Азербайджан да изпълнят контрактуваното преустановяване на огъня, което се нарушава...
Помпео прикани още веднъж да бъде закрита територията и приветства заявката по въпроса, направено по-рано от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отбелязва още БГНЕС.
Припомняме, че Вароша е крайбрежен туристически квартал във Фамагуста, който бе закрит за посещаване от 1974 година, откакто турската войска окупира елементи от Кипър и раздели острова. Вароша е предпазена от резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1984 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР