Турската служба за патенти и търговски марки е регистрирала черната

...
Турската служба за патенти и търговски марки е регистрирала черната
Коментари Харесай

Турция патентова черната роза

Турската работа за патенти и търговски марки е записала черната роза (карагюл), която пораства единствено в регион на Халфети в проинция Шанлиурфа, заяви " Анадолската организация ", представена от " Фокус ".

От община Халфети прецизираха, че на 18 септември 2019 година е подадено искане по самодейност на кмета Шереф Албайрак за вписване на черната роза, която има неповторим външен тип и аромат. От листата на черната роза се създават разнообразни кремове, сапуни и одеколони .

След проучване от турската работа за патенти и търговски марки, розата е патентована. Кметът Албайрак означи, че се поставят старания регионът Халфети да стане известно място. Като акцентира, че черната роза е доста значима за региона, Албайрак сподели: " Черната роза (карагюл) притегля вниманието на всички наши посетители, които идват в региона, със своя неповторим мирис и външен тип на почвата, където пораства. " Черната роза се употребява за подготвяне на сладко, локум, парфюми, одеколон, шоколад, сапун и разнообразни кремове. "

Албайрак също благодари на тези, които са съдействали за процеса на патентоване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР