Турската прокуратура е отказала да предаде на саудитските следователи всички

...
Турската прокуратура е отказала да предаде на саудитските следователи всички
Коментари Харесай

Турската прокуратура е отказала да предаде на саудитските следователи уликите по делото Кашоги

Турската прокуратура е отказала да съобщи на саудитските следователи всички събрани улики и материални доказателства в границите на следствието на убийството на журналиста Джамал Кашоги, съобщи ТАСС, като се базира на информация на турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По данни на малкия екран надлежно искане е било отправено от основния прокурор на Саудитска Арабия шейх Сауд ал Муаджиб, който е в Истанбул по отношение на следствието на убийството на саудитския публицист, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен това Сауд ал Муаджиб е повторил позицията на саудитските управляващи, че 18-те задържани лица, обвинени в съучастие в убийството на Кашоги, ще се изправят пред съда в Саудитска Арабия.

Турският президент бе призовал саудитската страна да съобщи тези лица на Анкара, с цел да бъдат съдени в Турция.

Шейх Сауд ал Муаджиб през вчерашния ден се срещна с истанбулския основен прокурор Ирфан Фидан в турския мегаполис.

Главният прокурор на Саудитска Арабия през днешния ден още веднъж дойде в истанбулската основна прокуратура, а сега се намира в постройката на саудитското консулство в Истанбул, с цел да я инспектира, осведоми ТАСС.

Журналистът Джамал Кашоги, който подлагаше на критика управляващите в Рияд, е бил погубен при посещаване в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР