Турската полиция тази сутрин е предприела арести срещу настоящи и

...
Турската полиция тази сутрин е предприела арести срещу настоящи и
Коментари Харесай

Започнаха арести на общински служители в пет турски окръга за корупция

Турската полиция тази заран е подхванала арести против сегашни и някогашни общински чиновници в окръзите Истанбул, Анкара, Анталия, Текирдаг и Балъкесир, обвинени за корупция и подправяне на документи в общински търгове.

По информация на вестник " Хюриет " досега са арестувани 21 души от общо 27 обвинени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред арестуваните е Хандан Топрак Бенли, която бе кметица на популации плътно с изселници от България истанбулски квартал Авджълар в продължение на два мандата (1993-2006) от главната опозиционна Народнорепубликанска партия, само че загуби на последните локални избори и се върна към специалността си на доктор.

Операцията по задържането е била подхваната от републиканската прокуратура в истанбулския квартал Кючюкчекмедже.

Според данните от досието по следствието, които разгласиха проправителствените вестници " Хюриет ", " Сабах " и " Йени акит ", кметицата на община Авджълар се упреква във " подправяне на документи и корупция в съучастничество с незаконна група в общо 6 броя търгове на общината, а размерът на публичните вреди възлиза на 3 милиона 150 хиляди турски лири ”. Твърди се, че има арестувани общински чиновници.

Други шестима души, упрекнати по същото следствие, са били арестувани в края на предходната година и сега се намират в пандиза.

Продължава разпитът на арестуваните в отдела за битка против финансовите закононарушения в Дирекцията по сигурността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР