Турската полиция издирва за арест 350 гюленистиТурската полиция започна акции

...
Турската полиция издирва за арест 350 гюленистиТурската полиция започна акции
Коментари Харесай

Турската полиция издирва за арест 350 гюленисти
Турската поли

Турската полиция търси за арест 350 гюленисти
Турската полиция стартира акции в народен мащаб за задържането на близо 350 души, в това число и военни, упрекнати за връзки с придвижването на Фетхуллах Гюлен, апетитен за уредник на провалилия се опит за прелом през 2016 година, оповестиха турски медии.

Анкара упреква живеещия в заточение в Пенсилвания, Съединени американски щати, Гюлен, че е наредил осъществяването на опита за прелом против президента Реджеп Ердоган на 15 юли 2016 година.

Започналите през днешния ден полицейски акции се организират в 47 провинции. Истанбулската прокуратура е издала заповеди за задържането на 271 бойци, 122 от които към момента са на работа, рамките на следствие против последователи на Гюлен в армията. Само в провинция Измир има издадени 75 заповеди за арест в следствие, обвързвано с съществуването на гюленистка „ клетка във въоръжените сили “, съобщи Анадолската организация.

Над 77 000 души, в това число доста военни, бяха задържани за хипотетични връзки с гюленисткото придвижване по време на чистките, подхванати от турските управляващи след въвеждането на изключително състояние преди две години. В рамките на репресиите против инакомислието над 140 000 бяха отстранени или уволнени от работа. Става дума за обществения бранш и бяха наранени в това число съдии, прокурори, военни, служители на реда, учени и публицисти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР