Турската полиция и разузнавателната служба са арестували 35 иракски граждани

...
Турската полиция и разузнавателната служба са арестували 35 иракски граждани
Коментари Харесай

Арестуваха 35 предполагаеми терористи от ИД в Анкара

Турската полиция и разследващата работа са арестували 35 иракски жители в столицата Анкара във вторник поради хипотетичните им връзки терористичната формация "Ислямска страна ", оповестиха източници от сигурността, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Анадолската организация.

Окръжната полиция в Анкара и турската разследваща работа са направили взаимна интервенция, откакто получили информация за към 40 обвинени с връзки с терористичната формация "Ислямска страна ", която е дейна в конфликтни зони. В момента се прави интервенция по задържането на останалите обвинени.

В друга интервенция служители на реда в окръг Дюздже задържали трима обвинени от "Ислямска страна " като част от следствие, водено от окръжната прокуратура. Операцията продължава, защото един от обвинените още не е хванат.

Заподозрените, които са от иракски генезис, са упрекнати, че са работили като бойци под знамето на терористичната група, а един от тях е бил депортиран след ареста. Трима заподозрни терористи от "Ислямска страна " от сирийски генезис, задържани на 25 декември, са били още веднъж арестувани в южния окръг Османие в Турция. Те са упрекнати, че са взели участие във въоръжени терористични актове в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР