Турската полиция е предприела в сутрешните часове две мащабни операции

...
Турската полиция е предприела в сутрешните часове две мащабни операции
Коментари Харесай

Арестуваха над 300 души за наркотрафик в Турция

Турската полиция е подхванала в утринните часове две огромни интервенции в окръг Шанлъурфа в Югоизточна Турция. Едната е била против наркотрафика, а другата против производството на подправен алкохол, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу на конференция.

В интервенцията против наркотрафика под кодовото наименование “Изкореняване ”, която се организира за трети път в Шанлъурфа, са арестувани над 300 души, уточни министърът. По думите му това е 27-ата поредна интервенция против наркотрафиканти и наркопласьори. Разследват се и връзките им с чужбина.

Според специалисти през окръг Шанлъурфа минава един от главните направления на наркотрафика от изток на запад.

Турската полиция е подхванала обиски на разнообразни места, набелязани за произвеждане на подправен алкохол в Шанлъурфа в границите на интервенцията под кодовото наименование ”Синджир 2 “. В интервенцията са били арестувани 176 души. Иззети са били хиляди литри подправен алкохол, който те подготвяли да пласират за новогодишните празници.

„ В двете интервенции в Шанлъурфа вземат участие към 600 служители на реда, безпилотен летателен уред, хеликоптер, в това число 21 кучета за откриване на опиати. Подготовката на интервенциите продължи към 4 месеца. Ще продължим битката против наркотрафика и подправения алкохол във всички окръзи ”, добави министър Сойлу.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР