Турската първа дама Емине Ердоган посрещна в Истанбул съпругата на

...
Турската първа дама Емине Ердоган посрещна в Истанбул съпругата на
Коментари Харесай

Първите дами на Украйна и Турция се срещнаха

Турската първа дама Емине Ердоган посрещна в Истанбул брачната половинка на президента на Украйна Олена Зеленска, съобщи турската частна телевизия НТВ.

По време на срещата им Зеленска е разказала на турската първа дама за най-новите събития в Украйна, а по този начин също и за активността на фондацията, която носи нейното име. Тя е предала на Емине Ердоган благодарствено писмо от брачна половинка си Володимир Зеленски за поддръжката, оказвана на Украйна.

Украинската първа дама е изказала удовлетворение от приема в Турция на 1300 украински деца без фамилии и е поискала помощ за евакуирането и отвеждането в Турция на към 200 деца със специфични потребности.



Зеленска е откроила също по този начин приноса на турския президент за обезпечаването на морски кулоар за експорт на украинско зърно и предотвратяването на международна продоволствена рецесия.

" Щастлива съм, че посрещнах в Истанбул брачната половинка на украинския държавен глава, скъпата ми другарка госпожа Олена Зеленска. Вярвам, че дружно ще излекуваме раните на украинския народ, изключително на дамите и децата, които са жертви на войната. Турция ще продължи дипломатическата си битка за определяне на мир във всяка сфера, както го прави през цялото време ", написа в Туитър брачната половинка на Реджеп Тайип Ердоган.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР