Турската лира се приплъзва към рекордно ниското си ниво спрямо

...
Турската лира се приплъзва към рекордно ниското си ниво спрямо
Коментари Харесай

Лирата се срина близо до рекордното си дъно след победата на Ердоган

Турската лира се приплъзва към рекордно ниското си равнище по отношение на $, откакто. Това е победа, която ще вкара все по-авторитарното му ръководство в трето десетилетие.

Валутата откри при 20.05 за $ началото на новата комерсиална седмица, близо до рекордно ниското равнище от 20.06 в петък.

Лирата, склонна към внезапни съмнения преди нормалните часове за търговия, отслабна с над 6% от началото на годината и загуби над 90% от цената си през последното десетилетие, до момента в който стопанската система беше под въздействието на цикли на взрив и спад, необуздани пристъпи на инфлация и валутна рецесия.

След рецесията от 2021 година управляващите поеха все по-активна роля на валутните пазари, като ежедневните придвижвания станаха неестествено дребни и най-много отчитаха намаляване.

 Турската лира поевтиня, тъй като пазарите не обичат избори без победител Турската лира поевтиня, тъй като пазарите не обичат избори без победител

Ако бъде доказано от окончателния резултат, " Ердоган надали ще схване изцяло стопански правоверен метод ", сподели Волфанго Пиколи, съпрезидент на консултантската компания Teneo в мнения по имейл. " Въпреки това, някои корекции на сегашния неортодоксален метод могат да бъдат признати за да се завоюва време преди локалните избори през март 2024 година "

Очаква се търговията да бъде слаба в понеделник, защото доста пазари в Европа, както и в Съединените щати, са затворени за празници.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР