Турската компания за производство на диаманти в лабораторни условия Appsilon

...
Турската компания за производство на диаманти в лабораторни условия Appsilon
Коментари Харесай

Турската Appsilon обмисля производство на диаманти в България

Турската компания за произвеждане на диаманти в лабораторни условия Appsilon Enterprise обмисля инвестиция в България. Потенциалната локация за производството е Пловдив, само че градът към момента се конкурира с няколко други дестинации.

Това излиза наяве след среща на мениджмънта на компанията с Българската организация за вложения в София.

Очаква се компанията да вземе решение до края на тази година, а до края на идната да стартира и индустриалната си активност. Чрез завършването на плана ще бъдат разкрити към 100 нови работни места.
За компанията
Турската компания стартира като софтуерен стартъп за развъждане на диаманти в лаборатория при започване на 2017 година

Тя е основана в Делфт, Нидерландия, и има произвеждане в Истанбул. В началото на годината представители на БАИ посетиха лабораторията в турския град по време на проведения бизнес конгрес за одобряване на България като атрактивна капиталова дестинация.

От основаването си до момента Appsilon Enterprise е набрала от вложители близо 20 млн. $ от 7 рунда на финансиране. Основните съперници на компанията са Nanoramic Laboratories, AON3D – Industrial Additive Manufacturing Solutions и UbiQD.

Освен потреблението на лабораторните диаманти като бижута те намират приложение и в производството на чипове, квантови датчици, оптика, както и детектори за високотехнологични браншове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР