Турската компания Roketаn, която работи в сферата на отбраната, показа

...
Турската компания Roketаn, която работи в сферата на отбраната, показа
Коментари Харесай

Турска компания създаде лазерно оръжие срещу дронове

Турската компания Roketаn, която работи в областта на защитата, сподели първото локално създадено оръжие с ориентирана сила (DEW) Alka, което може да унищожи или извади от строя противников дронове, заяви турският вестник " Сабах " съгласно БГНЕС.
Представяйки Alka на Международния панаир на отбранителната индустрия 2019 от Roketsan споделиха, че оръжейната система е създадена в отговор на скорошния скок на набези от безпилотни самолети, ориентирани против турските въоръжени сили.
Според формалния представител на Roketsan проф. Угюр Каясал, Alka е снабдена с лазерни и електромагнитни системи, с цел да унищожи или извади от строя безпилотни самолети и други сходни самолети. Каясал сподели, че системата може тъкмо да следи няколко цели с бордовия си радар и оптиката.
" Много е мъчно да се поразят безпилотни летателни апарати с стандартни оръжия или бомби. Трябва да реагирате на по-новите закани по реформаторски способи... Планираме да бъдем първите в света, които създават такава система ", сподели Каясал.
За създаването на оръжието на Roketsan са били нужни пет години, а през последните две компанията се пробва да трансформира Alka в портативна система, тъй че може да бъде основана на камион.
Alka може да деактивира ескадрила безпилотни самолети на разстояние до 4 километра и да унищожи дронове с взривни субстанции от разстояние от 500 метра.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР