Турската компания Пергостил ООД ще инвестира в изграждане на нова

...
Турската компания Пергостил ООД ще инвестира в изграждане на нова
Коментари Харесай

Турска компания инвестира над 5 милиона лева в нова фабрика в община Димитровград

Турската компания " Пергостил " ООД ще влага в създаване на нова фабрика за произвеждане на алуминиеви перголни и стъклени системи в село Крепост, община Димитровград. Инвестицията е за 5,1 млн. лв. и се планува да сътвори 20 нови работни места.

Това стана ясно при връчването през днешния ден от заместник-министъра на нововъведенията и растежа Стефан Савов на документ клас " Б " - по реда на Закона за поощряване на вложенията - на Илхан Албайрак, шеф на " Пергостил " ООД. На формалното връчване участва и Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения (БАИ), оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа (МИР).

Сертифицирането е по отношение на разширение на активността на турската компания в България. Целта на инвестицията е обезпечаване на спомагателни индустриални и складови площи и увеличение на размерите създадена продукция, предопределена за експорт в Европа, Азия и Африка, в над 30 страни на 3 континента. Очаква се производството на специфични слънцезащитни структури в новата фабрика да започва през 2025 година.

Зам.-министър Савов акцентира, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на 2023 година планове от МИР и БАИ стават 13 на брой, на обща стойност 189,3 млн. лв., като се планува да разкрият 853 нови работни места у нас.

По думите на Савов, търговско-икономическите връзки сред двете страни са извънредно положителни, което се удостоверява и от рекордния стокообмен, реализиран през предходната година.
 Пристигна първият танкер с полутечен газ по контракта с турската
Пристигна първият танкер с полутечен газ по контракта с турската " Боташ " - кой е доставчикът

Предстои сключване на съглашение за разширение на газовата инфраструктура сред няколко страни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР