Турската компания Koc Holding заяви, че е анулирала договора с

...
Турската компания Koc Holding заяви, че е анулирала договора с
Коментари Харесай

Спряха строежа на гигафабрика за батерии в Турция заради слаб интерес към електрическите коли

Турската компания Koc Holding съобщи, че е анулирала контракта с Ford Motor и южнокорейския производител на акумулатори LG Energy Solution за взаимно дружество за произвеждане на батерийни кафези за търговски електрически транспортни средства.

Трите компании подписаха необвързващо съглашение през февруари за основаване на едно от най-големите в Европа уреди за акумулатори за електрически лекотоварни коли покрай турската столица Анкара.

" Като се има поради настоящето движение на приемане на електрическите коли, моментът не е подобаващ за инвестиция в батерийни кафези ", безапелационни са от Koc Holding в публично изказване.

" Ford и Koc Holding ще останат ангажирани да поддържат производството на електрически транспортни средства в завода на Ford Otosan в Коджаели и ще оценят евентуалните вложения в батерийни кафези в бъдеще в сходство с динамичността на пазара ", се споделя още в известието.

Съвместното дружество Ford Otosan създава микробуси Transit и би трябвало да стартира производството на електрически версии през идната година. Заводът също по този начин ще сглобява електрически ванове за Volkswagen като част от индустриалното партньорство на двата автомобилни производителя.

LGES доставя акумулатори от своя цех в Полша за Ford Mustang Mach-E и E-Transit. От LGES прибавят, че трите компании взаимно са се съгласили да анулират проекта за гигафабриката, поради слабият интерес от страна на клиентите към електрическите возила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР