Турската компания Baykar Makina, известна преди всичко със своя боен

...
Турската компания Baykar Makina, известна преди всичко със своя боен
Коментари Харесай

Байрактар показа новия боен дрон с украински двигатели

Турската компания Baykar Makina, известна на първо място със своя военен дрон Байрактар (Bayraktar), показа прототипа на своя нов военен безпилотна летателен апарат Kızılelma (червена ябълка). Първите тестови полети на новия дрон бяха оповестени за 2023 година, съобщи.

Това е една нова безпилотна летателна система (MIUS) с реактивен мотор. Тя е проектирана по подобен метод, че да може да каца върху флагманския десантен транспортен съд TCG Anadolu.

Компанията Baykar работи и върху дрона Bayraktar TB3, който е усъвършенствана версия на популярния Bayraktar TB2. Както MIUS, по този начин и TB3 доста ще разширят опциите на турските бойни дронове за военноморски интервенции.

„ С изтребителите от 5-то потомство светът стана очевидец на края на пилотираните изтребители. Повече няма да се създават каквито и да било пилотирани бойни самолети. В бъдеще безпилотните системи все по-често ще стават най-силните детайли на бойното поле “ – Байрактар.

Безпилотният изтребител може да прави редица бойни дейности, в това число стратегическо нахлуване, въздушна поддръжка, ракетни удари, угнетяване и заличаване на противовъздушната защита на съперника. Напълно самостоятелната MIUS ще може да носи ракети въздух-въздух.

През месец ноември предходната година турската компания е подписала контракт с един от водещите украински производители на мотори за MIUS. Според този контракт Украйна ще дава турбореактивния мотор AI-322F, който ще задвижва бойния дрон.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР