Турската жандармерия хвана микробус с 25 мигранти след гонка в

...
Турската жандармерия хвана микробус с 25 мигранти след гонка в
Коментари Харесай

В Турция задържаха 25 мигранти, пътуващи за България

Турската жандармерия хвана микробус с 25 мигранти след гонка в региона на Къркларели /Лозенград/. Малко по-рано в различен бус са открити 32 души с желание да пресекат границата и да преминат в България.

Шофьорът на групата от 25 пакистанци и сирийци навлязъл в охраняваната зона на Демиркьой. Той не се подчинил на заповедта да спре и пренебрегвайки стоп-палката траял. Последвало гонене, оповестяват от турската полиция.

В Демиркьой полицията е спряла бял микробус и при инспекцията на пасажерите се оказало, че те са 32 мъже от Сирия, тръгнали към България. Мигрантите са прибрани в центъра за краткотрайно настаняване. Арестуван е и трафикантът, който към този момент се намира зад решетките в локалния затвор. Микробусът е иззет, а водачът ще би трябвало да заплати санкция в размер на 9 111 турски лири.

В бюлетина на южната ни съседка е разказан и случай на пакистанец, арестуван при опит да преплува Резовската река, по която минава границата с България. В същия регион е открит и мъж от Афганистан със същото желание. Издирват се мъжете, организирали трафика, а бегълците са предадени на дирекцията по миграцията в Къркларели.

Резовската река се наложи като желан маршрут за мигрантите още от началото на тази година. За превеждането от там цената е 400 $ на човек, твърдят осведомени с този тип престъпност. Договорките се вършат в кафенетата в Аксарай, Йеникапъ и Кумкапъ. Там са основани клоновете на организацията. До техните услуги опират най-вече бежанци от Афганистан, а също и останалите от Либия, Сирия и Ирак, за които плаването с лодки по Егейско и Средиземно морета слага живота им в огромна заплаха.

Телефонните номера на " профилираните " микробуси могат да се намерят в интернет, както и по стикерите на движещи се по пътищата коли.

Бежанците, хванати на турска територия, се депортират назад към техните страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР