Турската икономика ще постигне двуцифрен темп на растеж до края

...
Турската икономика ще постигне двуцифрен темп на растеж до края
Коментари Харесай

Ердоган: Турската икономика ще постигне двуцифрен темп на растеж

Турската стопанска система ще реализира двуцифрен ритъм на напредък до края на 2021 година. Това прави станата " изгряваща звезда на XXI век ", сподели президентът на Турция Реджеп Ердоган, написа. 

" Турция е " изгряваща звезда " с помощта на добре премислена политика. Тя се трансформира в една от двете страни в света, чийто стопански напредък през първата година на пандемията беше позитивен. Ще реализираме двуцифрен растеж на Брутният вътрешен продукт за тази година ", сподели турският водач в тирада пред функционерите на ръководещата партия в провинция Газиантеп.

По думите му, когато ръководената от него Партия на справедливостта и развиването е пристигнала на власт в Турция през 2002 година, запасите на Централната банка са били едвам 27,5 милиарда $, а дългът към МВФ - 23,5 милиарда $.

" Днес приказваме за 120 милиарда $ в запаси на Централната банка и никакъв дълг към МВФ. Годишният размер на износа на Турция доближи рекордните 221 милиарда $... Наскоро се пробваха да провокират суматоха в страната с невижданите опити за манипулиране на валутния пазар, само че взехме решение този проблем единствено за един час ", добави Ердоган.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР