Турската армия понесе тежки загуби при сблъсъците с кюрдските милиции

...
Турската армия понесе тежки загуби при сблъсъците с кюрдските милиции
Коментари Харесай

Смъртоносен ден за турската армия в Африн: 8 убити, 13 ранени

Турската войска понесе тежки загуби при конфликтите с кюрдските милиции в Северозападна Сирия през вчерашния ден. 8 бойци са убити, 13 са ранени, оповестяват Ройтерс и Франс прес. Данните бяха оповестени от турския общоприет щаб.

Вчера е бил най-смъртоносният ден за Анкара от началото на военната интервенция против кюрдите в Африн на 20 януари.

Генщабът пусна първо известие за „ героично починали “ 5-има бойци и за седем ранени. Последва второ известие за още починали и ранени, без да дава повече информация.

Информационната организация Доган написа, че преди обяд в Африн са почнали интензивни борби сред турските специфични сили, ситуирани в региона, и кюрдските милиции. Един турски хеликоптер, изпратен за изтегля ранените, е бил заставен да се върне откакто бил уцелен при пукотевица. Наложило се турски самолети да обстрелват зоната, с цел да обезпечат изтеглянето на потърпевшите.

Турският президент Реджеп Ердоган е на посещаване в Сенегал и научил по телефона за събитията в Сирия.

Най-малко 40 са турските бойци, убити от началото на военната интервенция „ Маслинова клонка “. Турция счита кюрдските отряди в Африн за терористична организация, обвързвана с ПКК.

Ситуацията се усложни, откакто преди десетина дни Дамаск изпрати проправителствени сили в поддръжка на кюрдите в анклава. Наблюдателите се притесняват от конфликт на военните елементи на Анкара и Дамаск.

Тази седмица Турция отхвърли да послуша апела на Съединени американски щати да съблюдава филантропичното помирение в Сирия, гласувано от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР