Турската армия отхвърли твърдения, че нейни военни учения може да

...
Турската армия отхвърли твърдения, че нейни военни учения може да
Коментари Харесай

Турция отрича военните учения да са свързани със смърт на делфини в Егейско море

Турската войска отхвърли изказвания, че нейни военни учения може да са предизвикали повишаване на случаите на гибел на делфини в Егейско море, съобщи Асошиейтед прес.

Тези изказвания бяха отправени от гръцки институт за запазване на морската флора и фауна, съгласно който "необичайно огромният " брой мъртви делфини в Егейско море през последните седмици може да е обвързван с учения на турските военноморски сили в района.

Турската войска разгласява през вчерашния ден в Туитър видео и фотоси на делфини, които щастливо съпровождат плавателните съдове по време на маневрите. Армията уточни, че въоръжените сили "запазват сензитивност към околната среда даже по време на интервенции " и че по време на учението са показали "съзнателност за протекция на нашите другари в морето ".

Според гръцкия институт Архипелагос петнайсет мъртви делфина са открити на гръцкия остров Самос и на други места в гръцки води от края на февруари насам. Институтът означи, че смъртните случаи са достигнали връхната си точка след турските учения от 27 февруари до 8 март, при които били употребявани сонари и същински муниции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР