Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои

...
Туроператорска фирма във Варна отказва да върне депозити на свои
Коментари Харесай

Този български туроператор се оказа кошмар за клиентите си

Туроператорска компания във Варна отхвърля да върне депозити на свои клиенти, които желаят да анулират екскурзията си в Албания, предава Българска национална телевизия.

Те възнамерявали да посетят град Дуръс по време на новогодишните празници, само че се отказали след мощното земетресение, което взе жертви и унищожи домовете на доста хора.

Преди 2 месеца Радмила Ковачева и 9 нейни другари, платили по 150 лв. капаро, с цел да резервират 4-дневна екскурзия в Дурас.

Заради изключителното състояние в Албания се отхвърлят и си желаят парите от туристическата организация.

"Те ми дадоха отговор, че всичко е наред, че съборените здания са от крайни квартали на Дуръс, ние сме доста надалеч от там, единствено че като гледаме нашият хотел на картата се намира на 5 км ", споделя Радмила Ковачева..

Радмила е уверена, че поради вторичните земетресения пътуването в Албания не е безвредно, не е и етично.

"Не е човешко, не е хуманно гуляй по време на чума да правиш! Пренасочете ни някъде другаде, Сърбия ли ще е, къде да е! ", споделя още Ковачева.

От туроператорската компания отхвърлят с претекста, че нямат други свободни места, а депозитът няма да върнат поради уговорка в контракта.

"В случая няма месец до реализирането на самата стратегия, тъй че няма такива предпоставки за преустановяване на контракт и връщане на депозитната сума. Реално към този момент е платено на самите хотели и е капарирано всичко ", съобщи Васил Велев - чиновник на туроператорската компания..

За да отбрани правата си, Радмила се свързва с Министерството на туризма.

"Изслушаха ме и споделиха - но ние нищо не можем, тъй като външно министерство не е подало информация, че регионът е рисков и че не може да се пътува ", сподели Ковачева.

Радмила схваща, че при форсмажорни условия туристическите организации връщат парите на клиентите си, само че единствено след публично предизвестие за риск при пътешестване.

В уеб страницата на външното ни министерство такава информация за Албания няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР