Туроператорите и туристическите агенции настояват Министерството на туризма да се

...
Туроператорите и туристическите агенции настояват Министерството на туризма да се
Коментари Харесай

Трета седмица се провалят почивките на стотици нашенци на това приказно място

Туроператорите и туристическите организации упорстват Министерството на туризма да се обърне към авиопревозвача

Трета поредна седмица български туроператор не може да извърши програмата си в Сицилия поради анулирани полети.  За случая заяви Павлина Илиева - ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение Бъдеще за туризма ".

В случай на анулиран полет, който се реализира по постоянните авиолинии, туроператорите един път заплащат разноските по прибирането на своите туристи, и повторно ги компенсират за това, че не са им обезпечили до дъно декларираната туристическа услуга, изясни Павлина Илиева:

" Авиокомпанията надали ще направи някакви компенсации. Въпросът ни тук, който повдигнахме още предходната седмица и сме разговаряли с нашето министерство. И защото това е транспортьор, който оперира на българска територия, би следвало да има и някаква отговорност в обстановката, която се случва, тъй като това е стратегия, която е основана на цялото лято и е верига, която се извършва от юни доникъде на септември ".

Туроператорите и туристическите организации упорстват Министерството на туризма да се обърне към авиопревозвача или да влезе по отношение на други институции, с цел да им спомага, защото ваканционната стратегия в Сицилианския град Катания продължава още месец и половина:

" В август месец, в случай че би трябвало да се търси аероплан, шансът е еднакъв на нула или бих споделила да е знамение да се откри, а веригата в август месец е с цялостна запълняемост и тук ще приказваме към този момент не за 130, а за 180 индивида, което ще бъде доста неприятно, в случай че в един миг туроператорът каже, че не може да си извършва отговорностите. Това значи, че страната ще би трябвало да вземе отношение и да прибере туристите ".

От " Сдружение Бъдеще за туризма " ще стартират и акция, която да образова българските туристи, с цел да са наясно с правата си и да знаят по какъв начин вярно да реагират в сходна обстановка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР