Туроператори и хотелиери в района на Бургас изразиха днес своята

...
Туроператори и хотелиери в района на Бургас изразиха днес своята
Коментари Харесай

Туроператори и хотелиери са против спирането на руските туристи

Туроператори и хотелиери в региона на Бургас показаха през днешния ден своята протестна позиция на взаимна среща, с която се оповестиха срещу прекъсването на съветските туристи за България поради покачването на заболеваемостта в Русия. Полетите сред двете страни на националните превозвачи „ Аерофлот “ и „ България Еър “ стартираха още веднъж едвам преди няколко дни - на 28 юни 2021 година Другата съветска самолетна компания „ S7” потегля да оперира на 9 юли 2021 година до Варна и Бургас, съобщи пред TravelNews представителят на авиопревозвача у нас Галин Георгиев, който е и шеф на туроператора “Солвекс” и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА).

“Предлагаме на страната да не не разрешава влизането на съветските туристи в България в случай че Русия попадне в алената зона по новата система за влизане в страната. Това ще бъде пагубно за целия туристически отрасъл, тъй като още веднъж ще осъществяваме загуби поради продадени хиляди самолетни билети и туристически пакети за настаняване в хотели”, сподели Георгиев. Според него страната ни би трябвало да реагира като Гърция. Задължително да се постави идването с негативен PCR тест в България от Русия. Независимо дали си имунизиран или проболедувал.

Освен това страната да дефинира обособени коридори на летищата за идването на съветските туристи. От тях наложително да бъдат вземани безвъзмездни проби с бързи антигенни проби на аеропортите. След негативен тест да бъдат пускани. При позитивни резултати страната да дефинира карантинни хотели или места, където да бъдат настанявани, изясни Георгиев. Браншът поддържа страната с ограниченията против разпространяването на ковид в България и надлежно посрещането на здрави непознати туристи. “Ние сме заинтригувани страната ни остане в зелената зона и да опазваме здравето на всички, в това число, и на туристите”, разяснява Галин Георгиев.

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев разгласи преди два дни, че в случай че разпространяването на Делта разновидността продължи по този метод, ще вкараме Русия в алената зона. Това значи, че съветски туристи няма да могат да влизат в страната ни. “Определено има обстоятелства, които ни тормозят – продължаващото разпространяване на индийския вид - освен у нас, само че и на изток, и на запад от страната ни”, добави той. Внимателно следим обстановката и, в случай че се постанова, ще наложим ограничения, безапелационен бе доцент Кунчев.

Той даде образец с Португалия - страната изпадна в тежка обстановка, с помощта на това, че си внесе бразилския вид. Очаквам Финландия да изпадне в доста неприятна обстановка, тъй като си внесе 500 позитивни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това желаеме да избегнем. Че вирусът ще влезе в България, няма никакво подозрение, въпросът е това да не става бързо, стремително и с доста хора, изясни Ангел Кунчев./travelnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР