Турнето на документалния филм Моралът е доброто ще завърши с

...
Турнето на документалния филм Моралът е доброто ще завърши с
Коментари Харесай

Турнето на филма "Моралът е доброто" ще завърши с прожекция и среща с екипа в Банкя

Турнето на документалния филм " Моралът е положителното " ще приключи с прожекция и среща с екипа в Банкя, която. Входът е свободен.
" Моралът е положителното " се популяризира от продажбата на билети. Тъй като регион " Банкя " дефинира непостижима за екипа сума за наем на тротоарно право на цена 896 лева, без право на продажба на билети и без обезпечена техника за прожекцията, тя ще се реализира с помощта на дарения ", споделя режисьорът Веселин Диманов.

От детската стая, през ученическия чин и студентска пейка, до преподавателската катедра и социална естрада - филмът " Моралът е положителното " наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. Той беше бележит български правист и академични учител, само че си отиде от този свят единствено на 51 години.

Във кино лентата са показани голям брой усърдно издирени и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и поредност изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков. Събрани дружно, те построяват поредно облика на известния правист, интелектуалец и държавник и отварят врата към неговия свят.

 Веселин Диманов, Веселин Диманов, " Моралът е положителното ": Кристиан Таков ни припомня, че носим всичко належащо в себе си

Режисьор и сценарист на " Моралът е положителното " е Веселин Диманов, който получи. Лентата събра над 20 хиляди фенове в киносалоните в общо 9 страни - България, Съединени американски щати, Канада, Швейцария, Германия, Люксембург, Белгия, Нидерландия и Сърбия. Беше прожектиран в над 70 града в страната и чужбина, в това число пред лишените от независимост в Стара Загора и Бургас. Екипът на кино лентата направи голям брой безвъзмездни прожекции за учащи, както и прожекции с благотворителна цел за разнообразни дела и начинания. " Моралът е положителното " приключи на 10 място в класацията за най-гледаните български филми за 2022 година и се трансформира в най-гледания документален филм в киносалоните от 1989 година насам.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР