Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от която

...
Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от която
Коментари Харесай

Turkish Airlines добави Самарканд към постоянно нарастващата си глобална мрежа

Turkish Airlines, самолетната компания, която лети до повече дестинации от която и да е друга, добави и Самарканд, вторият по величина град в Узбекистан, към световната си мрежа. Градът е прочут като „ кръстопът на култури “ и е част от международното културно завещание на ЮНЕСКО. След столицата Ташкент, Самарканд е втората дестинация в Узбекистан, до която Turkish Airlines оперира полети.

На церемонията по откриването, провела се на летището в узбекистанския град, изпълнителният шеф на Turkish Airlines, Билал Екши, означи: „ Стартирахме полети до Самарканд, един от градовете, играещ извънредно значима роля в развиването на актуалната цивилизация, и част от листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Нашите пасажерите към този момент ще могат посетят втория по величина град в Узбекистан с директни полети от цели 121 страни.

Вярвам, че Самарканд – дом на редица музеи, религиозни храмове, антични гробници и архитектурни шедьоври, има капацитет бързо да се трансформира в туристически център. През годините мнозина исторически фигури и учени са избирали точно този град за отмора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР