Туризмът внася в България около 11,5 млрд. лева, или близо

...
Туризмът внася в България около 11,5 млрд. лева, или близо
Коментари Харесай

България без добър бранд не може да говори за силен летен сезон


Туризмът внася в България към 11,5 милиарда лв., или близо 14% от Брутният вътрешен продукт. Това съобщи изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова пред bTV.

Тя изясни, че още по време на COVID-19 методът, по който Гърция се е справила с пандемията, е един учебник за туристическите организации в рецесии. В България 300 000 души са заети в туризма директно и близо милион общо от съпътстващи промишлености, които работят и доставят услуги и артикули за България.

Карастоянова уточни, че няма никакъв бранд за разпространяването на България като добра туристическа дестинация . Министерството на туризма би трябвало да е наясно и квалифицирано от април месец с самодейна, положителна, впечатляваща и атрактивна акция и това, което ще пристигна през май месец като хибридни офанзиви против българското море, посочи тя.
 Илин Димитров чака растеж на туристите през летния сезон
Илин Димитров чака растеж на туристите през летния сезон

летният сезон ще бъде релативно дълъг - от началото на май до края на септември

По данни на Националния ръб по туризъм България има растеж на туристите и това се дължи само и единствено на извънредно самодейната политика на задграничните вложители, които съумяват да произведат добра реклама за България.

Тя добави, че не може да се приказва за мощен летен сезон . Практически не се реализира капацитетът с това, което разполагаме, а България има опция за целогодишен туризъм - 365 дни в годината, безапелационна бе Карастоянова.

Морето и летният туризъм значи на първо място две промишлености, които работят в синергия. Става въпрос за туристическия и транспортния бизнес, тъй като в България продължава да бъде едва развита в инфраструктурата , разкритикува още Карастоянова.
 Сигурен и чист летен сезон чака министърът на туризма
Сигурен и чист летен сезон чака министърът на туризма

Според нея нападат туризма ни поради Шенген и Еврозонта
анкета
Бюджетът ви за отмора 2023?
1000 лева 2500 лева + стек колкото и да е 5000 лева Без ограничавания Какво море, какви стекове
1000 лева

2500 лева + стек колкото и да е

5000 лева

Без ограничавания

Какво море, какви стекове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР