Туризмът може и трябва да не е само витрина, а

...
Туризмът може и трябва да не е само витрина, а
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Туризмът може и трябва да не е само витрина, а визитна картичка, не само рецепция, а фронт офис на страната ни

Туризмът може и би трябвало да не е единствено витрина, а визитна картичка, освен рецепция, а фронт офис на страната ни. Това съобщи министърът на туризма на откриването на Осмото издание на Хотелски конгрес 2023 в София. В него се включиха над 400 притежатели и мениджъри на хотели, туроператори, представители на самолетни компании, летищни оператори и снабдители.

„ Искаме да работим с всеки район, с всяка община, с всяка професионална общественост за решаването и на кадровите проблеми, с рецесията в професионалната подготовка на личния състав, с клопката на междинните приходи, междинното качество и междинните резултати. Искаме като институция да сме потребни и за тези, които сега основават нови условия, нови услуги, нови решения. Създават нови планове и развиват нови поддестинации. “, означи министър Динкова.

Тези политики могат да бъдат подкрепени с приемането на Програмата финансиране на маркетингови действия на туристически услуги, която към този момент започва пилотно в Черноморските общини, акцентира министър Динкова.

„ Това е стъпка към интензивно партньорство с Вас - представителите на действителния бизнес, с туроператорите, с общините и летищата. Чрез нея ще отстраним тежестта на посредничеството. Показваме политическа воля за повишение на конкурентоспособността и действително развиване в посока децентрализация. “, сподели Динкова.

По думите и с въвеждането на тази стратегия Министерството на туризма реагира на европейските рекомендации към България за битка с корупцията, а точно за вярното систематизиране на средства за държавна реклама с предприемане на действителни дейности. Министър Динкова посочи, че това е решителна стъпка и за връщане на доверието на нашите задгранични сътрудници. Добрата вест е, че се получава извънредно положителна противоположна връзка, в това число от HTIF 2023 3 дипломати на страни, представляващи значими за входящия ни туризъм пазари.

Не би трябвало да се не помни, че туризмът е и политика, добави още министърът на туризма.



Снимка: Министерство на туризма

„ Мощен инструмент за мека държавна дипломация. Виждаме какъв брой сполучливо го употребяват нашите съседи. Той е и функционалност на сигурността. Важно е да осъзнаваме, че дипломатите от нашите най-важни пазари наблюдават деликатно какво се случва в бранша у нас. ”, приключи обръщението си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР