Туризмът е най-засегнат от ковид кризата, но с най-малък бюджет

...
Туризмът е най-засегнат от ковид кризата, но с най-малък бюджет
Коментари Харесай

Хр. Проданов: 0 лв. са изплатените помощи за туроператорите от обещаните милиони

Туризмът е най-засегнат от коронавирус рецесията, само че с минимален бюджет. 0 лева са изплатените помощи за чартъри, туроператори и екскурзоводи от обещаните от ръководещите милиони
„ Всички осъзнаваме, че туризмът беше най-засегнатият бранш от коронавирус пандемията. В същото време бюджетът на Министерството на туризма за 2021 година е най-малкият от бюджетите на всички министерства “. Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов от парламентарната естрада по време разискването на бюджета за туризма.

Той напомни обещанията, които ръководещите са дали на туристическия отрасъл при започване на рецесията: „ От 8 млн. лв., обещани за ваучери, досега са изразходвани едвам 60 хиляди лв.. На чартърите обещахте 50 млн. лева, а на туроператорите – 10 млн. лева От тях сте изплатили – 0 лв.. “

Проданов посочи, че съгласно обещанията в размер на 3 млн. лв. са били средствата, които трябваше да се заделят за екскурзоводите.

„ Оказа се, че не можете да им помогнете по този метод, тъй като били физически, а не юридически лица – и те останаха излъгани “, упрекна ръководещото болшинство в Народното събрание депутатът от левицата.

„ От Българска социалистическа партия предлагаме действителна поддръжка за туристическия отрасъл - с цифри, заложени в бюджета на Министерството на туризма. Предлагаме ваучери, които с изключение на за храна да важат и за отмора. Да има спомагателни средства в бюджета за ваучери за хората „ на първа линия “, както и в допълнение средства за инфраструктура, която да усъвършенства туристическата среда. Предлагаме да има действителна държавна поддръжка за чартърите, а не каквато ръководещите дадоха обещание – единствено на думи “, изреди част от предложенията на Българска социалистическа партия за сектора на туризма Христо Проданов.

Социалистът-депутат изрази страдание, че макар настояването на партията му ръководещото болшинство е отхвърлило всички оферти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР