Туризмът е един от основните браншове, които генерират БВП на

...
Туризмът е един от основните браншове, които генерират БВП на
Коментари Харесай

Младен Маринов и Николина Ангелкова представиха програмата на ГЕРБ пред туристическия сектор в Боровец |

Туризмът е един от главните сектори, които генерират Брутният вътрешен продукт на страната ни, както и я показват пред света. Ковид - рецесията засегна извънредно доста този отрасъл. Правителството прави всичко допустимо да понижи вредите от тази рецесия посредством разнообразни ограничения и стратегии. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Младен Маринов по време на диалог с туристическия отрасъл от Боровец.

Той акцентира, че главен приоритет в работата му като министър на Министерство на вътрешните работи е била сигурността на България. “Държавата ни се употребява с престиж и измежду народи, за които сигурността е главен критерии за избор за отмора “. Младен Маринов бе безапелационен, че в този миг най-важни са срещите и полемиките с представители на бизнеса, тъй като единствено по този метод може да се очертаят ограничения, които в допълнение да подкрепят бранша.

„ В нашата политическа стратегия сме се фокусирали върху предприемането на всички ограничения, които ще разрешат възобновяване на бранша. Ключов приоритет за нас остава и продължаването на ограниченията за дребните и междинни предприятия. Ще продължим да работим за цифровизация в туризма, за която има специфични грантови схеми от които могат да се възползват предприятията “, съобщи регионалният координатор на ГЕРБ за София област и претендент за депутат Николина Ангелкова. По думите й при идващ управнически мандат държавното управление планува специфична стратегия за разпространение на зимните и летните курорти.

„ В програмата ни е залегнала и мярката за стимулирането на чартърните полети и стратегии, чиято цел е да помогне за нарастване на туристите. Друг наш е приоритет е социализацията на туристически обекти. Рехабилитацията на пътя от София до Самоков ще започва идните месеци, като се приключва проектирането на пътя от Самоков до Ихтиман, което е извънредно значимо за достъпността до района “, сподели Ангелкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР