Туристка в Мауи осъзнала, че горските пожари опустошават района едва когато разбрала, че „няма път към дома“ след еднодневна екскурзия

...
Туристка, която била на почивка в Мауи, каза, че е
Коментари Харесай

Туристка, която била на почивка в Мауи, каза, че е отишла на еднодневна екскурзия същата сутрин че са започнали горски пожари.

Тя каза пред NBC News, че е научила за пожарите едва когато е разбрала, че семейството й „няма път към дома си“.

Тя добави, че е посетила историческата улица Front Street на Лахайна нощ преди пожарите.

Туристка на почивка в Мауи каза, че тя и семейството й разбрали, че горските пожари обхващат острова едва когато установили, че „нямат път към дома“ от еднодневна екскурзия по пътя до Хана.

Прелестната Бела каза на NBC News, че тя и семейството й са отишли ​​на Road to Hana във вторник сутринта, в деня, когато пожарите са започнали да се разпространяват из Мауи.

„Така че не сме знам нещо за пожарите“, каза Adorable, добавяйки, че тя и семейството й са се измъкнали от историческия град Лахайна, който беше опустошен от пожарите, „без драскотина“.

„After Road“ на Хана си казахме „хайде да се прибираме“ и тогава разбрахме, че няма път към дома“, каза Adorable пред NBC. „И тогава разбрах, че има горски пожари.“

Тя добави, че е била шокирана, когато е видяла онлайн кадри на Фронт стрийт, популярна улица, известна със своите магазини и художествени галерии, пометена от пожари.

„След като видях няколко видеоклипа, разбрах, че Фронт Стрийт е напълно изчезнал“, каза Adorable. „И беше лудост, защото отидохме на Фронт Стрийт буквално предната вечер и все още не ми е хрумнало, че нещо, което наскоро посетих, вече не е там.“

Поне 36 души са загина в резултат на опустошителните горски пожари в Мауи и Биг Айлънд и повече от 11 000 души бяха евакуирани, включително Adorable и нейното семейство.

Президентът Джо Байдън се обърна към пожарите в четвъртък, като каза: „Всеки, който е загубил близък човек, чийто дом е бил повреден или унищожен, ще получи помощ незабавно."

Той продължи да хвали първите респонденти, пожарникарите и други служители на спешната помощ, които "рискуват живота си" да реагира на пожарите. Той също така каза, че служителите на FEMA и местните власти работят „възможно най-бързо, за да се борят с тези пожари и да евакуират жители и туристи.“

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР