Туристите трябва да спазват зимната маркировка в планините и да

...
Туристите трябва да спазват зимната маркировка в планините и да
Коментари Харесай

ПСС: Туристите да спазват зимната маркировка и да използват лавинна екипировка

Туристите би трябвало да съблюдават зимната маркировка в планините и да употребяват лавинна екипировка, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС).

Температурите в планините са негативни. Времето е облачно и безшумно. На места има слаб снеговалеж. Във високите елементи на планините видимостта е понижена и изискванията за туризъм не са доста положителни.

Лифтовите уреди работят на Витоша, Банско и Боровец. Заради мълнии, които поразиха оборудванията през вчерашния ден, ски зоната в Пампорово е отчасти отворена.

През миналото денонощие няма други регистрирани произшествия, с изключение на трагичния случай със затрупания от лавина екскурзиант на Боровец. 

Над планините през днешния ден облачността ще е забележителна съгласно прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще има превалявания от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР