Туристите са тези, които трябва да оставят повече в икономиката.

...
Туристите са тези, които трябва да оставят повече в икономиката.
Коментари Харесай

Хекимян: Туристите са тези, които трябва да оставят повече в икономиката

Туристите са тези, които би трябвало да оставят повече в стопанската система. Говорим за потребност от конгресен, фестивален, културно-исторически, набожен и даже кулинарен туризъм. Идеята е туристите да не идват за нощувка или две. Нищо срещу " low cost " туризма, само че би трябвало да накараме хората да остават тук - с развиване на столицата, само че и със съпътстващи събития край нея. Това съобщи претендентът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян при срещата си с ресторантьори и хотелиери, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Според него първата стъпка е основаването на Борд по туризма към Столична община. Идеята е той да събере най-хубавите специалисти и да приказва с сектора каква да е София, какво би трябвало да се споделя отвън България за София и какво може да се откри тук.

Ще го назовем бранд еднаквост. София би трябвало да има визия и знак. Кой ще е нашият знак на града, това би трябвало да се случи в разговор с бизнеса и хората - дали да е " Александър Невски " или " Св. София ", обясни Хекимян.

Освен туризма, Хекимян посочи и спорта като един от целите си в предизборната си акция.

" Спортът е доста значима тематика, тъй като спортът ни дава съображение да притеглим огромни шампионати, огромни спортни събития, като към тях отваряме и най-болната тематика на града – Витоша и спортните бази. Смятам също по този начин, че лифтовете на Витоша би трябвало да проработят ", сподели той.

" Когато Столична община поддържа построяването на нов народен стадион, който да посреща шампионати по всички стандарти, това ще бъде една София с друго лице, а не град на дребните планове. Така ние ще можем да се съревноваваме с останалите огромни европейски столици ", добави Антон Хекимян.

По думите му дигитализацията също е значим детайл от бъдещите политики за ръководството на столицата.

София би трябвало да има приложения и екскурзиантът да има всичко за нашия град в мобилния си телефон – заведения за хранене, хотели, културни обекти и така нататък, както е във Виена. Защото София би трябвало да бъде нашата визитна картичка освен за България, само че и за нас самите. Трябва да имаме тактика за рекламирането, напълно нова маркетингова акция. Да представим София като място, където туристите ще се усещат добре и несъмнено, сподели още Хекимян.

" София може да е на голям фестивал за национално творчество ", уверен е Хекимян и добави, че има две посоки - за привличане на туристи от страната, само че и на аудитория от чужбина.

На въпрос за данъчните ставки претендентът за кмет на София от ГЕРБ означи, че тематиката се експлоатира извънредно политически.

" Ако ще се подвигат налози, би трябвало да има диалог с хората, които работят ", съобщи Хекимян и предизвести, че сходен ход " ще дръпне ръчната спирачка " за нови бизнеси.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР