Туристите, избрали да посетят Япония имат възможността да надникнат в

...
Туристите, избрали да посетят Япония имат възможността да надникнат в
Коментари Харесай

Слънцето грее за всички в Япония

Туристите, избрали да посетят Япония имат опцията да надникнат в бъдещето, посещавайки футуристичната столица Токио, само че с цел да се потопят и усетят японската история, обичаи и просвета е належащо да обиколят историческите остарели столици – Киото и Нара, както и някои други забавни местоположения.

След като сте отделили нужното време да разгледате най-многолюдния мегаполис в света – Токио, можете да се отправите със скорострелните японски влакове, разрастващи до 300 км/час към Хаконе или както би се асоциирал у нас – Велинград за България. Разположен е в непосредствена непосредственост до един от най-популярните естествени обекти в рамките на страната - планината Фуджи, регионът е богат на извори с минерална гореща вода. Повечето хотели оферират обичайно спа, което е разграничено на две обособени елементи – за дами и за мъже и доста се отличава по отношение на нашите разбирания.

Освен за релакс, местността е доста приятна за разходки. От нея може да се хване въжен въжен превоз, от който се разкриват прелестни гледки към долината Овакудани, която е дейна вулканична зона. Една от локалните митове гласи, че изяждането на едно вулканично черно яйце може да удължи живота с 5 до 7 години. Това са яйца, които са сварени във врящите вулканични басейни и могат да бъдат закупени там.

От най-високата точка имате опция да се насладите на прелестната панорама към Фуджи, която съвсем през цялата година е със снежна шапка и единственото време уместно за изкачването й е през юли и август. Всъщност планината е латентен вулкан и има няколко превода на името й – самурай, земя на предците и богиня на огъня. Финалната точка на лифта е езерото Аши, чието име значи „ езеро от тръстика “ и от където също се обрисува хубава панорама към величествения планински масив. От там имате опция да плавате с пиратски транспортен съд, както и да се разноските към самото езеро, което предлага още веднъж разнообразни точки с аспект към планината, както и сложени във водата червени врати, които са част от знаците на Япония.

Следващата локация, която сигурно ще ви потопи в японската история е остарялата столица – Киото. Днес градът носи гордо славата си на културна столица на страната и е място за среща на модерното и обичайното, предлагащ многообразие от гледки редуващи остарял и нов свят. Освен многочислените паркове и храмове, които ще имате опция да разгледате, ще можете да се насладите на красивата приказност от цветове на кимоната, които носят локалните до момента в който се разхождат за посрещането на пролетта или празника Сакура. Запазвайки своята културна история японците могат да бъдат видени постоянно със своите обичайни одежди за разнообразни празници или когато излизат на разходка, а също по този начин завършващите абитуриентки са облечени с типичен елегантни кимона, както и от време на време самите младоженци.

Сред огромните забележителности в града са алените врати на храма Фушими Инари (Fushimi Inari Taisha Shrine Senbontorii) или както ги назовават torii – обичайни порти на храмове, които водят до разнообразни постройки в комплекса. Количеството им е в действителност огромно – няколко стотин, тъй че се подгответе да се разхождате по тази пътека повече от два часа. Всяка една врата е с друга величина, чийто размер се дефинира съгласно дарението, което е направено, а върху всяка една от тях е изписано името на самия донор на храма. Градът е обаятелен и с приказната си природа и величествената бамбукова гора Сагано (Sagano). Японската обич към бамбука е част от историята на страната, а внушаващата панорама, която тези дървета основават, трансформира мястото в магическо. Разходка из парка на Императорския замък ще ви даде още красиви гледки на вишневи цъфтежи, както и опцията при шанс да видите императорското семейство. Част от японската просвета включва и гейшите (в превод от японски „ хора на изкуствата “), които и през днешния ден могат да бъдат видени в старинния квартал „ Гийон “, където не престават да се образоват и живеят. Прекрасен свършек на деня е красивото залязващо слънце следено от храма Киомизу, а след него е идеалното време за вечеря в едно от многочислените ресторантчета ситуирани към канала на рекичката Такасе, около която разхождайки се напролет можете да усетите вибрациите на този прелестен сезон с многочислените китни вишневи цъфтежи.

Историческо богатство в „ страната на изгряващото слънце “ е най-старата столица в Япония – Нара. Тя предлага прелестна опция да прекарате един релаксиращ ден в компанията на няколко стотин свободно разхождащи се сърнички и елени. Нара парк е ситуиран в центъра на града и свързва осем храма. Из неговите поляни свободно се разхождат тези отзивчиви животни, през днешния ден наброяващи към 1200, които в Шинтоизма са считани за пратеници на боговете и бързо са се трансформирали в знак на града. Продават се специфични оризови бисквитки, с които доста бързо ще се сприятелите с тях. Един от храмовете, които си заслужава да бъде посетен е Тодайджи (Todaiji), който е един от най-значимите със своята внушителна дървена архитектура, а в него се намира най-голямата скулптура на Буда в страната.

Третият по величина град – Осака е комерсиалната столица на страната с добре развитата си промишленост и основно пристанище. Чрез него страната за първи път се отваря и допира до света и по тази причина доста постоянно мястото е наричано „ Портата на Япония “. Градът доста прилича като лъчение със своите многочислени небостъргачи Токио, само че несъмнено има исторически монументи, като да вземем за пример замъкът Осака построен в характерен архитектурен жанр, чийто крепостни стени са заобиколени с трап вода. Сред емблематичните бизнес здания е Умеда, която с изключение на със своята внушителна височина от 173 метра се отличава с 360 градусовата панорама към града с опция да бъде следена даже и от самите ескалатори ситуирани във въздуха.

Първенецът извисяващ се най-високо за цяла Япония се намира точно в Осака – небостъргачът Абено Харукас (Abeno Harukas) със своите 300 метра, а гледката от него е в действителност спираща дъха. И откакто се насити окото, настъпва време е да се задоволят и други сетива като да вземем за пример вкусовите. Една от локалните поговорки гласи, че токиецът ще даде последните си пари за обувки, киотецът – за облекла, а осакчанинът – по заведения за хранене, тъй че в случай че и вие сте фенове на кулинарията и пъстрия живот вашето място е развлекателния регион Дотонбори (Dotonbori), който е прочут с големите си светещи реклами, многочислените заведения за хранене и театри или просто най-вкусната улица в града.

Пъстрите и динамични градове сходно на огледало на локалните нрави и усещания разкриват множеството разнообразни лица на японците, както и тяхната просвета, която съумява да допре всяко едно сърце.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР