Туристите интроверти нямат желание да посещават места, където има големи

...
Туристите интроверти нямат желание да посещават места, където има големи
Коментари Харесай

Ако сте интроверт, то тези 11 дестинации са само за вас

Туристите интроверти нямат предпочитание да посещават места, където има огромни скупчвания от хора, да отсядат в оживени хостели и да вървят на празненства, които не престават до съмване.

Тяхната концепция за добре уравновесено пътешестване може би е по-скоро да прекарат известно време сами по планинска пътека или да прегледат не толкоз известни културни находки.

Вижте няколко дестинации, подбрани от Huff Post, които биха били доста подобаващи за интроверти – от горски пущинаци до плажове.

1. Гластънбъри, Англия

Едноименният фестивал в Гластънбъри звучи като призрачен сън за интроверти, тъй че не посещавайте това място през юни. Този исторически град обаче може да се похвали с един от първите турове за интроверти, по време на който участниците имат време да презаредят и да се насладят на очарователната природа.

2. Тулум, Мексико

Макар че Тулум е прочут по света с съвършените си плажове, това парче карибско крайбрежие някакси съумява да се опази от тълпите туристи. Приятните места за йога, спа центрове, лагери за сърфинг и спокойна атмосфера предизвикват човек да прекара време самичък със себе си, което е в цялостен контрастност с по-откачените градове за купонясване в Мексико.

3. Камино де Сантяго, Испания

Този прочут път е с дължина от към 800 км през Северна Испания. Човек може да изходи част от него за няколко дни, да го мине целия за няколко седмици или да отдели няколко месеца, с цел да прегледа едни от най-живописните пейзажи в страната.

4. Финландия

Финландците са известни с тяхната интровертност, тъй че ще можете да обикаляте парковете, музеите и паметниците в Хелзинки, без да се притеснявате, че някой ще ви досажда.

5. Крайбрежието на Орегон

Има си причина Орегон непрекъснато да се появява в описите с места за посещаване за интроверти. Плажовете там са уединени и оферират невероятна панорама към залеза, както и направления за посещаване единствено с другар.

6. Flamands beach, Сейнт Бартс

Като един от най-хубавите плажове в Карибския басейн, това е едно от най-хубавите места да изкарате няколко дни в самотност. Посетилите го към този момент споделят, че дългите и равни плажни линии трансформират Flamands beach в идеално място за разходки. Наблизо пък има хубави хотели, където може да се обядва или да се отседне.

7. Словения

Ако спокойствието на Блед не е задоволително, с цел да форсира интровертския ви пулс (словенците обичат този езерен курорт, само че той никога не е пренаселен), тогава можете да опитате лозарските турове на Словения, местата за лагеруване и невероятните полета с диви цветя.

8. Исландия

Тази естествена площадка за игра е идеална за пътуващите соло, защото до нея се стига елементарно и има репутацията на безвредно място. Приключенията навън, които предлага Исландия - от Северното зарево до водопадите, я трансформират в ужасно място да се шляете с другари или да прекарате време сами.

9. Уайоминг

Този постоянно пренебрегнат парадайс предлага естествени паркове, прерийни градове и един от най-хубавите спа центрове в Съединени американски щати. Вземете другар интроверт и му се насладете дружно.

10. Чанг Май, Тайланд

Тази спокойна провинция е шлагер измежду чужденците, работещи в Тайланд, само че не е прекомерно пренаселена, което я прави подобаваща за интроверти, искащи да проведат прелестен диалог или да медитират.

11. Париж, Франция

На френски език думата flâneur значи някой, който обича да се разхожда по улиците без особена цел и без да беседва. С други думи, макар че там има доста хора, Градът на светлината може да бъде и най-хубавото място на Земята за интроверта. Bon voyage!

Източник: Profit.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР