Туристическото министерство е организирало рекламно-опознавателен тур за журналисти от водещи

...
Туристическото министерство е организирало рекламно-опознавателен тур за журналисти от водещи
Коментари Харесай

Туристическото министерство организира рекламно-опознавателен тур за турски журналисти

Туристическото министерство е провело рекламно-опознавателен тур за публицисти от водещи турски печатни и електронни медии . Целта е разпространение на София и България измежду турските туристи , прецизират от ведомството.

По време на обиколката, туристическият министърът Зарица Динкова е приветствала турската делегация и е разказала в детайли за необятната гама от благоприятни условия, които предлага България като целогодишна туристическа дестинация. Тя е сложила акцент върху секторите рехабилитация, спа , балнеология , винен и кулинарен туризъм .

Министърът е срещнал делегацията и с лечебните свойства на минералните води в България, която е на второ място в Европа по брой минерални извори след Исландия . Тя е уверила, че българският кабинет и в частност Министерството на туризма поставят всички старания за улеснение достъпа на турските жители до туристическите услуги в България. Също по този начин бяха разисквани бъдещите проекти и начинания на отрасловото министерство за реклама на България в Турция.

Делегацията се е срещнала и с главните забележителности в столицата – Боянската черква, Триъгълникът на толерантността, Античният културно-комуникационен комплекс „ Сердика “, Ларгото, Храм-паметникът „ Св. Александър Невски “, Народно заседание, Националният исторически музей и други Турските публицисти са се срещнали и с българското вино, което се отличава с блестящо изразена характерност и доста богати вкусови характерности.

В края на визитата си членовете на делегацията споделиха отличните си усещания от качеството на храната, отношението, гостоприемството и културно-историческото благосъстояние, което има българският народ. След визитата, досега, са оповестени печатни и видеоматериали достигали до над 1,5 млн. консуматори в Турция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР