Туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав в гр. Русе

...
Туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав в гр. Русе
Коментари Харесай

Стартира туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав 

Туристическият сезон за круизен туризъм по Дунав в гр. Русе публично започва с акостирането на първия пасажерски транспортен съд тази заран на Понтон №9. На борда на „ Viking Lif “, плаващ под швейцарски байрак, пътуват над 100 американски туристи.

Екскурзиите, които са готови от локалния туроператор, включват обиколка на Русе, Велико Търново и Арбанаси, и посещаване на Ивановските скални църкви.

Звено „ Туризъм “ към Община Русе има подготвеност да посрещне първите пасажери с листовка с вероятни обекти за посещаване и слоган „ Насладете се на всяка русенска минута! “ (Enjoy every Ruse minute!).

Въпреки провокациите пред този бранш, туроператорите твърдят, че имат написания за сезона и за момента те са планувани да се извършват до Русе и Гюргево, а напредване към Делтата на Дунав ще се преценя съгласно моментната обстановка.

Данните сочат, че круизният туризъм обезпечава най-големият поток от задгранични туристи, които минават през Русе и утвърждават града като туристическа дестинация на национално и интернационално равнище. Към този миг се чакат към 520 прекъсвания на пасажерски кораби за сезона, като Община Русе е декларирала своята подготвеност за разрешаване на проблеми от всякакво естество, с цел да могат компаниите от сектора да осъществят разписанията си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР