Туристическият сезон върви добре, макар че все още не могат

...
Туристическият сезон върви добре, макар че все още не могат
Коментари Харесай

Отчитат 25% спад на туристите в сравнение с 2019 г.

Туристическият сезон върви добре, въпреки че към момента не могат да се наваксат равнищата отпреди пандемията и има спад от 20-25% спрямо лято`2019. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров пред Нова телевизия.

" Плажовете са чисти, има туристи, настроението е положително и сезонът, въпреки и къс, ще бъде по-добър от предходната година, въпреки че ще има лек спад - с към 20-25 % по отношение на 2019 година ", уточни Димитров.

Той сподели, че министерството желае да направи рекламна акция за вътрешния пазар и за прилежащи пазари - Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция, Турция, за България да се опита да удължи летния туристически сезон през септември.

Димитров се обърна още веднъж с зов към българите да изберат българското Черноморие. Той напомни, че към този момент има опция да го създадат и с ваучери, които до неотдавна бяха единствено за храна, само че към този момент могат да се употребяват и за отмора. " Ваучерите са комфортен инструмент, ще дадат спомагателна опция за туризма ", сподели Димитров. Той означи, че ваучерите важат за всяка туристическа услуга по Закона за туризма - хотелиерство, ресторантьорство, спа процедури. Димитров напомни, че в бюджета са заложени 1 милиарда лева за ваучери, като изрази вяра от тази сума за туризъм да отидат сред 200 и 300 млн. лева

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР