Туристическият сезон в Поморие миналата година беше най-силният за последните

...
Туристическият сезон в Поморие миналата година беше най-силният за последните
Коментари Харесай

Кметът на Поморие: Най-силният сезон от 16 години! Българи, румънци, немци и поляци са най-много

Туристическият сезон в Поморие предходната година беше най-силният за последните 15 години, а за наслада това лято се развива още по-добре. През месец юни тази година по отношение на предишния юни е регистриран 50% растеж на туристите, за юли досега имаме 8% растеж. В сметките на община Поморие има към 25% повече импортиран туристически налог. Това демонстрира, че курортът е цялостен, сподели Иван Алексиев, кмет на община Поморие , в предаването „ Бизнес старт ” с водещ Христо Николов.

Основният % туристи са български, на второ място по посещаемост са румънските туристи, имаме немски и полски туристи също. За жал загубихме съветския пазар, който беше доста мощен за нас.

" Благодаря на всички наши български съграждани, които посещават Поморие и преоткриха българското Черноморие ”, акцентира Алексиев.

Поморие е 15-хиляден град, а сега има към 60 000 – 70 000 души на територията на общината. Добре е, че инфраструктурата устоя. Част от системите – в случай че избият, имаме дежурни екипи, които да реагират. Сезонът протича обикновено, съобщи кметът.

Всяко година преди началото на туристическия сезон вършим срещи с туристическия отрасъл и всички експлоатационни сдружения на територията на Поморие , в това число и с представители на летище Бургас, на които обсъждаме готовността ни за новия туристически сезон. На тези срещи всички рапортуваха, че всичко е наред, системите са тествани и е направена профилактика. Във връзка със зачестили повреди на територията на общината Алексиев прикани ВиК да премисли своята политика и да си прави работата добре, с цел да няма проблеми и недоволни туристи.

Няма напрежение измежду туристите и няма проблеми по отношение на военния арсенал, който изплува на плажа сред Поморие и Ахелой, тъй като той е изцяло безвреден. В морето доста постоянно са изплували и остарели военни мини. Ние морските хора сме привикнали морето да ни дава необикновени блага, посочи градоначалникът.

Запитан дали се следи нарастване на парцелите в Поморие , които са оповестени за продажба от съветските им притежатели, Алексиев сподели, че даже да желаят да продават жилищата си сега, те няма по какъв начин да си получат парите, тъй като финансовите взаимоотношения сред България и Русия са блокирани.

" В тази връзка има продажба на жилища, само че не е този взрив, които се разяснява. Това, което ми прави усещане е, че има огромен интерес от българи за пазаруване на жилища в Поморие. Може би при отпушване на съветския пазар ще се получи този второстепенен пазар, където съветски жители да си продават по-активно жилищата ”, сподели Алексиев и добави, че цените на парцелите са скочили с 30-40%, някъде с 50%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР