Туристическият сезон в Ница е целогодишен. Пикът му обаче идва

...
Туристическият сезон в Ница е целогодишен. Пикът му обаче идва
Коментари Харесай

Лукс и джаз в Ница

Туристическият сезон в Ница е целогодишен. Пикът му обаче идва през юли с откриването на едно от най-големите музикални събития - Nice Jazz Festival - най-старият джаз фестивал в света, провел се за първи път през далечната 1948 година

Тази година той е с дълготрайност от 16-ти до 20-ти юли , като публиката ще може да види онлайн Нийл Роджърс, Анжел, Нене Чери, The Blaze, The Black Eyed Peas и още, и още.
 
Общо 31 групи ще свирят на две подиуми по време на петдневния фест, билетите за който са в ценовия диапазон от 39 до 130 евро.



Ама какво прекарване единствено.  Джаз и поп на Лазурния бряг, в Ница, където горещото лято, палмите, слънцето и морето са единствено част от магнетизма на града, приютил международния хайлайф.
 Английската алея Английската алеяiStock/Getty Images-->
Стотици писатели, музиканти, художници и актьори намират ентусиазъм там годишно . Хиляди други хора го посещават всеки ден, с цел да усетят атмосферата му, да се допрян до аристократизма и чара на града.

Ница предлага на своите гости не просто няколко забележителности, голям плаж и първокласна почивка, а цяла палитра емоционалност и прекарвания от друга галактика.
 Старият град на Ница Старият град на НицаiStock/Getty Images
Освен историческия джаз фест и необятните плажове, посетителите на Ница би трябвало да видят още куп места в и към приказния град.
 Катедралата на Ница  Катедралата на НицаiStock/Getty Images
Сред наложителните забележителности са катедралата на Ница и Руската православна катедрала „ Свети Николай “, центърът на модерното изкуство Вила Арсон, Музеят на модерното и актуалното изкуство, където са изложени картини на Анди Уорхол и Пикасо, най-голямата зимна градина в света „ Парк за цветя Феникс “, както и Националният музей на Марк Шагал.
 Руската православна катедрала Свети Николай Руската православна катедрала „ Свети Николай “iStock/Getty Images
Ако въпреки всичко не сте фенове на обикалянето по музеи, а желаете да се потопите в атмосферата на града , идеалното място за разходка са кокетните, тесни улички в остарялата част на Ница. Малките магазинчета и уютни заведения за хранене, безбройните къщички с червени покриви и цветни фасади опияняват туристите и остават в сърцата им за цялостен живот.

Знакова е 7-километровата крайбрежна улица на Ница, наречена „ Английската алея “, обградена с дворци и вили в жанр Рококо от интервала Бел епок.
 Английската алея Английската алеяiStock/Getty Images
Градът е прочут и с множеството си нощни клубове и галерии.

 Фарината ФаринатаiStock/Getty Images

Любителите на виното пък могат да си наемат електрически велосипед, с който в границите на половин ден да обиколят лозята в покрайнините на града и да дегустират разнообразни виновност, като за услугата ще би трябвало да заплатят към 150 лева на човек.
 Писаладиер ПисаладиерiStock/Getty Images
Част от цялостното потапяне в атмосферата на града, с изключение на дегустацията на вино, е опитването на някои от обичайните ястия.
 Фарината ФаринатаiStock/Getty Images
Сред тях са Фарината (Socca) - присъща улична храна, наподобяваща палачинка с настърган нахут; салата „ Никозия “ (Salade Niçoise); Писаладиер (Pissaladière) , което съставлява пита с лук, аншоа и маслини, нещо сходно на пица; Рататуй (Ratatouille) - печени зеленчуци, най-вече патладжани, тиквички, пиперки, домат, лук, чесън, провансалски подправки.
 Рататуй РататуйiStock/Getty Images

От Ница всекидневно се провеждат екскурзии и до прилежащите градове Кан, Антиб и Ез. За към 20 минути с трен пък може да се стигне и до Монако.  
Възможностите, които дава градът на своите посетители са безгранични. А един път посетен, той вечно оставя отпечатък.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР