Туристическият гид Мишлен обяви първите си хотелски отличия, съобщи АФП,

...
Туристическият гид Мишлен обяви първите си хотелски отличия, съобщи АФП,
Коментари Харесай

За първи път Мишлен отличава и хотели

Туристическият гид " Мишлен " разгласи първите си хотелски оценки, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Признание получиха 189 хотела от райони из цяла Франция.

Това ново отличие на " Мишлен " беше обявено през октомври, само че е подготвяно в продължение на доста години, сподели на конференция шефът на гида Гуендал Пуленек.

Сто двайсет и седем френски хотела получават един ключ на " Мишлен " за " неповторим " престой, 38 са получили два ключа за " извънреден " престой и 24 хотела са получили три ключа за " невероятен " престой.

Отличените хотели имат от три до 248 стаи. Има огромна разлика в концепцията на хотели, предопределени за огромни групи хора, и дребните самостоятелни къщи за посетители, акцентира Пуленек.

Сред 12-те хотела в Париж, съдържащи в названието си думата " замък " (palace), едвам шест получават три ключа " Мишлен ". Един от тях - " Мандарен ориентал ", не е получил нито един ключ.

Три ключа е получил " Шевал блан " - първият парижки хотел на групата за първокласни артикули LVMH.

Говори се доста за готвачите, веселя се, че се обърна внимание на хотелиерството, с цел да получат младежите тласък за работа, разяснява Лор Пертюзие, шеф на хотел " Сейнт Джеймс " в Париж, който получи три ключа на " Мишлен ".

" Мишлен " е огромно отличие в нашата специалност, добави Пертюзие пред Агенция Франс Прес. Тя сподели, че прави оценка еклектиката в селекцията на хотелите.  

" Мишлен " е интернационално разпознаваемо отличие, признанието за хотелите е форма на продължение на традицията в отличаването на заведенията за хранене, сподели Гийом Ранвие, шеф на  " Фор сийзънс хотел Джордж Пети " в Париж, който също получи три ключа.

Общо 600 френски хотела към този момент са били препоръчвани в уеб страницата на туристически гид. Селекцията на отличените е направена измежду тях благодарение на анонимни инспектори - сходно на селекцията, осъществявана при заведенията за хранене.

Идеята е да можем да предложим палитра от услуги на пътуващите - от избора до резервацията онлайн, непосредствено през нашата платформа, сподели Пуленек.

През 2024 година ще бъде оповестена селекция на хотели в други международни туристически дестинации. На 24 април ключове ще получат хотели в Ню Йорк, на 29 април - в Мадрид, на 7 май ще бъдат оповестени хотелите в Италия, а на 4 юли - в Япония.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР