Туристическият бум в Португалия превърна сектора в един от най-печелившите

...
Туристическият бум в Португалия превърна сектора в един от най-печелившите
Коментари Харесай

Туристическият бум се превърна в икономическа опора на Португалия

Туристическият взрив в Португалия трансформира бранша в един от най-печелившите в стопанската система на страната и най-големият шеф с близо 1 милион директни и непреки работни места, оповестява Reuters.

Страната от дълго време е известна със своите плажове, исторически забележителности и голф стадиони, само че туризмът счупи всички върхове през последните няколко години, откакто държавното управление и бизнесът гледаха на бранша като мотор на растежа след дълговата рецесия през 2011-2014 година

Португалия към този момент е измежду петте най-посещавани страни в Европа, а в този момент " би трябвало да се увери, че ще продължи да бъде измежду първите 5 ", съобщи ръководителят на Световния съвет по туризъм Глория Гевара.

 Испания още веднъж е топ дестинация за туристите, одобри 82 милиона души
Испания още веднъж е топ дестинация за туристите, одобри 82 милиона души

Посетителите харчат от ден на ден пари, само че и подвигат цените в курортите

Страната бе пощадена от кървавите терористични набези, следени в прилежащи европейски страни. Тя се възползва от това, че насилието и политическите безредици отхвърлят туристите да посещават елементи от Източното Средиземноморие и Северна Африка.

След като Португалия стана част от най-популярните европейски дестинации, Гевара прикани страната да одобри ограничения за отбягване на проблемите с така наречен свръхтуризъм, следени в редица градове, като Барселона и Венеция. Това включва вложения в инфраструктура като евентуално ново летище в столицата Лисабон.

Португалският туристически бранш ще продължи да пораства, с помощта на " доста богата просвета, невероятна кухня " и географското състояние на страната с дълга брегова линия и безоблачен климат.

Баланс сред цена и качество

Португалия стана топ дестинация в премиите World Travel Awards за 2017 година, откакто броят на задграничните туристи се повиши с 12% до 12.7 млн. Включвайки и локалните туристи, общата цифра е към 21 млн. души.

Фокусът на Португалия върху туризма подсигурява, че пътуващите и ваканционните компании са се обърнали към страната, с доста нови хотели и чести полети с нискотарифни превозвачи. Но това не значи, че тя е евтина дестинация.

" Португалия е конкурентна. Гледам ли на нея като на евтина дестинация? Не, само че мисля, че цената е добра, те би трябвало да поддържат качеството ", съобщи Гевара.

 Турция ще завоюва $30 милиарда от туризъм през 2018 година
Край на неволите на туризма в Турция. Тя ще завоюва $30 милиарда през 2018 година

Посетителите се усилват, има нови тласъци за туроператорите

Ако страната продължи да се развива по същия метод, ще бъдат основани още 100 000 работни места, разширявайки в допълнение туристическата промишленост, която се трансформира в най-големия стопански бранш в страната.

Общият брой на работните места в сектора би трябвало да доближи 1.15 млн. до 2028 година, съгласно новите прогнози на Световния конгрес по туризъм.

През предходната година общият принос на пътуванията и туризма за брутния вътрешен артикул на Португалия доближи 17.3% или 33.5 милиарда евро. Предвижда се той да доближи 20.5% от Брутният вътрешен продукт през 2018 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР